Wie tijdens werken aan zijn woning een container plaatst, wie tijdens een verhuis of om een andere reden het openbaar domein of de openbare weg inneemt, die moet daarvoor op voorhand een vergunning aanvragen. Dat is op zich niet nieuw, maar wel nieuw is de dienst die deze aanvragen behandelt vanaf 3 november niet langer bij de technische dienst in de Koningsbaan zit. Vanaf november moet je voor het afhalen en het binnenbrengen van de formulieren naar het loket van de dienst ruimtelijke ordening in het gemeentehuis.

De formulieren die je hiervoor moet invullen kan je vinden op de gemeentelijke website (www.nijlen.be/Downloads_2.html) Concreet gaat het om onderstaande formulieren (na de titel vind je de rechtstreekse link naar het document). Vanaf 3 november breng je deze ingevulde formulieren niet meer binnen bij de technische dienst aan de Koningsbaan, maar in het gemeentehuis aan het loket van de dienst ruimtelijke ordening.

Parkeerverbod voor verhuis, leveringen, container (www.nijlen.be/694923.fil)

Als je dit formulier hebt gedownload, vul je het volledig in met drukletters en je kruist alle nodige vakjes aan. Het ingevulde formulier breng je minstens zes werkdagen vóór het begin van de werken binnen aan het loket van de dienst ruimtelijke ordening in het gemeentehuis of je mailt het naar vergunningen@nijlen.be Gebruik alleen dit mailadres, anders kan de aanvraag mogelijk te laat behandeld worden. De vergunning zelf haal je af ten laatste drie werkdagen vóór het begin van de werken.

Inname openbaar domein en signaleren van werken en verkeersbelemmeringen (www.nijlen.be/694924.fil)

Als je dit formulier hebt gedownload, vul je het volledig in met drukletters en je kruist alle nodige vakjes aan. Als het om werken gaat, gebeurt de aanvraag bij voorkeur door de aannemer. Het ingevulde formulier breng je minstens tien werkdagen vóór het begin van de werken binnen aan het loket van de dienst ruimtelijke ordening in het gemeentehuis of je mailt het naar vergunningen@nijlen.be Gebruik alleen dit mailadres, anders kan de aanvraag mogelijk te laat behandeld worden. De vergunning zelf haal je af ten laatste drie werkdagen vóór het begin van de werken.